Slavnostní odhalení pamětní desky

13.05.2019 11:14

V sobotu 11.5.2019 v 10 hod. začala vzpomínková akce na faráře, děkana, místostarostu a starostu města Zlatých Hor Vinzenze Braunera, spojená s odhalením jeho pamětní desky, která je instalována při 110. výročí převzetí farnosti Zlaté Hory. Po uvítání přítomných spolu se starostou města Ing. Milanem Rácem, ředitelkou okresního archívu v Jeseníku Mgr. Bohumilou Tinzovou, Dr. Janem Larischem z Charity Ostravsko-opavské diecéze, rektorem poutního místa P. Marie Pomocné Mgr. Mariuszem Banasczykem, farářem v Holčovicích Mgr. Pavlem Zachrlou a ostatními, informoval předřečník o inciativě, která došla cíle v tomto pietním aktu.

Poté paní ředitelka Tinzová pronesla stručný životopis Vinzenze Braunera a následovalo odhalení desky, které provedli starosta města p. Rác, p. Larisch z biskupství a p. ředitelka Tinzová. Posvěcení desky provedl p. Larisch. Akce byla ukončena u hrobu Vinzenze Braunera položením květin.

Info: V měsíci červnu vyjde brožura o životě V. Braunera od Dr. J. Larische s názvem "P. Vinzenz Brauner, farář a starosta ve Zlatých Horách, světlo v temnotách zmatené doby". O této věci bude podána na našich stránkách informace.  B.D.

Fotografie poskytl Vladimír Začal

 

Fotogalerie